De eerste HNDRX gitaar: ZEBRA-1
ZEBRA-1 De eerste HNDRX gitaar is gemaakt met een tweedelige...

ZEBRA-1

De eerste HNDRX gitaar is gemaakt met een tweedelige top van zebrano hout. De body van één stuk mahonie, net als de hals. De toets is van pallisander (rosewood), Het plaatje op de kop is dun esdoorn (maple). Dat esdoorn is het enige stukje van de gitaar dat gelakt is. De body en hals zijn niet gelakt, maar enkele malen in Danish Oil gezet. Als dit goed (lang) gedroogd is, wordt deze laag afgewerkt met een combinatie van bijenwas en carnuba was.

De achterkant van de hals is gebeitst met opgeloste poederbeits in ‘mahonie’ kleur.

 

 

 

About Author
hndrx-guitars
Geboren in Zwolle. Opgegroeid in Steenwijk. Lerarenopleiding Ubbo Emmius in Groningen.. Vanaf 1984 docent Engels aan Statenschool Emmen, later Suydevelt College en nu Drenthe College. Nu ook stagecoördinator voor de Travel & Leisure opleidingen. Ben onlangs weer gitaar gaan spelen en ontdekt dat ik het bouwen van gitaren ook heel leuk vindt. En ze klinken ook nog fantastisch! Vandaar dat ik ze via deze site te koop aan bied: volg de bouw van jouw gitaar op deze website.
Your Comments

Leave a Comment

Name*
Email*
Website